Hayal Bornova

Bornova Belediyesi, çocuklara yönelik bir büyük projeyi daha hayata geçiriyor. Pınarbaşı semtinde 24 dönüm alana kurulacak merkezin temel felsefesi, eğlendirirken öğretmek olacak. Bornova Belediye Başkan Olgun Atila, merkezin hem çocukların gelişimine hem de bölgedeki kentsel dönüşüme katkı sağlayacağını söyledi

Hayal Bornova

Mevlana ve Evka-3 Mahallesi’nde hizmete açtığı Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri, üyesi sayısı kısa süre 4 bine ulaşan Çocuk Kulübü ile Bornovalı çocukların yanında yer alan Bornova Belediyesi, projesini hazırladığı Çocuk Dünyası ve Karaçam Çocuk Köyü’nün ardından, çocuklar ve gençlerin eğlenirken öğrenmelerine yönelik yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Temel felsefesi eğlendirirken öğretmek olan Hayal Bornova’nın Pınarbaşı’nda 24 dönüm alan üzerine kurulması planlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Hayal Bornova, hem çocuklarımızın gelişimine hem de bölgedeki kentsel dönüşüme büyük katkı sağlayacak. Bu proje bittiğinde sadece Bornova için değil, İzmir ve ülkemiz için de önemli bir değer olacak” dedi.

Sosyal proje

Eğitim, sanat, tarih, spor ve eğlencenin bir arada yer alacağı bir sosyal proje olan Hayal Bornova’nın Pınarbaşı’nda 24 dönüm alan üzerine kurulması planlanıyor. Temel felsefesi eğlendirirken öğretmek, hedef kitlesi ise çocuk ve gençler olan proje alanının 14 dönümlük bölümünde, Ege Bölgesi’nin tarihi ve turistik değerleri ile doğal güzelliklerinin, 1/25 ölçekte hazırlanmış yapısal maketleri; aynı ölçeğe indirgenmiş yaşayan bitkisel peyzajı, hareketli, görsel ve işitsel çehresi ile desteklenerek, yaşadığı dönemin veya hala içinde bulunduğu alanın atmosferini yansıtacak bir tasarım anlayış ile sergilenecek. Aynı zamanda, eserlerin yazılı tarihi ile de ziyaretçilerin aydınlatılması ve geçmişimize daha bilinçli bir bakış açısı ile bakmaları sağlanacak.

Masal kahramanı

Maket alanının “Masal” bölümünde, çocukluk dönemimize damgasını vurmuş masal kahramanlarımızın hikayeleri ile sergilendiği maketler yer alacak. Türk büyüklerinin tanıtımı da bu bölümde olacak. Küçük ziyaretçiler, maket alanlarının çevresinde dolaşacak seyir treni ile alanı daha iyi algılayacak. Başkan Olgun Atila, “Çocukların aileleri ile birlikte zaman geçirebileceği özel bir alan olacak. Şu an uygulama projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu proje bittiğinde Bornova, çok konuşulacak ve örnek gösterilecek” diye konuştu.

Küçük ölçekli tarla

Projenin en önemli özelliklerinden biri de eğitim atölyeleri. Bu atölyelerde, çocukların gelecekle ilgili hayallerinin şekillenmesinde önemli rol oynayan ve farkındalıklarının artmasını sağlayacak, sanatsal, bilimsel, tarımsal ve doğa olaylarının da anlatıldığı çalışmaların yapılacak. Bu kapsamda bitki ekmeyi ve dikmeyi öğretmen için küçük ölçekli tarlalar oluşturulacak.4 dönümlük bölüm de padok ve at haralarına ayrılacak, çocuklar at binecek.

Futbolun yeni mabedi

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı, kent futbolunun yeni buluşma ve heyecan noktası oldu. Göztepe, bu statta harikalar yaratıyor.

Son iki yılda İzmir’in en üst liglerdeki temsilcilerine ev sahipliği yapan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı, İzmir futbolunun yeni mabedi oldu. Bornova Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kente kazandırdığı Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı, statsız kalan İzmir takımlarının sığındığı yeni liman oldu.

Bornova Belediyesi’nce temeli 2014 yılında karşılıklı iki tribün olarak atılan stadın projesi, iki kez revize edildi. Önce maraton ve numaralı tribüne ek olarak güney kale arkası tribünü yapıldı. İkinci revizyonda ise stadın seyirci kapasitesi 6 bin 500’den 10 bine çıkarıldı. Böylece stat, UEFA’nın listesine girdi. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı, Anadolu’da futbolun ilk oynadığı kent olan ilçede yine ilklerin yaşanmasına aracılık etti. UEFA’nın da vize verdiği Bornova Stadı’ndaki ilk uluslarası maç Altınordu ile Çekya temsilcisi Sparta Prag arasında 9 Kasım 2016’da oynandı.

Kültür merkezi zengini bir ilçe

2017 yılında Pınarbaşı Kültür Merkezi ile Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ni ilçeye kazandıran Bornova Belediyesi, önümüzdeki günlerde restorasyonu tamamlanan Bornova Anı Evi’ni yaz aylarında da kaba inşaatı tamamlanan Doğanlar Kültür Merkezi’ni açmaya hazırlanıyor.

İşte özellikleri

Pınarbaşı Kültür Merkezi: Toplam 1207 metrekare kullanım alanına sahip. 7064 sokak ile 7039 sokak kesişiminde bulunan merkez, zeminle üç kattan oluşuyor.

Atatürk Kültür Merkezi: 1575 metrekare kullanım alanına sahip Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde 350 ve 280 kişilik iki çok amaçlı salon yer alıyor.

Doğanlar Kültür Merkezi: Temmuz ayında hizmete açılacak. 1258 metrekare alana yapılan Kültür Merkezi’nde 250 kişilik düğün salonu, Kadın Danışma Merkezi ve bu merkeze ait atölyelerin yanısıra Dost Market’in Doğanlar Şubesi yer alacak.
Bornova Anı Evi: Bornova Belediyesi’nin tarihi, kültürel ve sosyal amaçlı etkinliklerine ev sahipliği yapacak Bornova Anı Evi’nde, kentin tarihine ilişkin fotoğraflar ve yazılı eserler de yer alacak; söyleşi merkezi olacak.

Yeşil Bornova’da yeşil rekor!

İLÇEDE KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 9.34 METREKAREYE YÜKSELDİ

Bornova Belediyesi, ilçenin 4 milyon 93 bin 252 metrekarelik yeşil alanını her geçen gün artırarak “Yeşil Bornova” imajını daha da güçlendiriyor. Bornova Belediyesi, 2014 yılından bu yana 155 bin 35 metrekare yeni yeşil alanı ilçeye kazandırdı. 2014’ten bu yana 33 yeni parkı hizmete açıp, 27 ağaçlandırma alanı oluşturan Bornova Belediyesi, 155 bin 35 metrekare yeşil alanı, Bornova sınırlarındaki 4 milyon 93 bin 252 metrekarelik yeşil alana ekledi. Bu yatırımlarla 524 parkın bulunduğu Bornova’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9.34 metrekareye çıktı.

15 yeni park açılacak

2018 yılı içinde 15 yeni park yapmayı planlayan Bornova Belediyesi, bu yatırımlarla yeşil alan miktarını da 30 bin metrekare artırmayı hedefliyor.  Karacaoğlan Mahallesi’nde 3 bin 300 metrekare, Yeşilova’da 2 bin 500 metrekare, Kazım Dirik Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik parkların yapım hazırlıkları başladı. 2018 yılında ayrıca 50 parkta revizyon ve tadilat yapılarak oyuncak ve spor aletlerinin yenilenmesi de planlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha yeşil bir Bornova için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bornova’yı yeşille buluşturmak, özellikle de kent merkezinde nefes alınacak alanlar yaratmak için projeler üreteceğiz” dedi.

Bamya ve misket üzümüne tescil

Bornova Belediyesi, dünya literatürüne giren Bornova Misket Üzümü ile Bornova Bamyası’nın coğrafi işaret tescilini almak için çalışmalara başladı. 12 köyde çok önemli tarımsal üretimlerin yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Olgun Atila, “Fidan ve malzeme dağıtımından eğitime, üretime kadar çiftçilerimize destek veriyoruz” diye konuştu.

Onlar öyle mutlu ki

Bornova Belediyesi’nin 2015’te Down Sendromlu gençlerin çalışarak sosyalleşmesi amacıyla projelendirilen  Down Kafe, çocukların ve ailelerinin hayatını değiştirdi. Büyük Park’taki mekanda buluşan aileler, çocuklarının servis ettiği çayları keyifle yudumladı.

Mahalle mahalle çözüm ziyareti

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların beklenti, talep ve sorunlarını yaşadıkları mahallelerde kendilerinden dinleyerek çözüm üretmeye devam ediyor. Mahalle muhtarlarıyla birlikte yerinde incelemeler yapan Başkan Atila, bu kez Yıldırım Beyazıt ve Barbaros mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlar, 999 19 19 numaralı telefon ile 0 530 214 50 35 numaralı whatsapp şikayet hattından her türlü şikayet ve isteklerini iletip kısa sürede yanıt alıyor.

Başkan Atila, sorunlara çözümleri yerinde ve doğru tespitlerle üretmek için mahalle gezilerine çıkıyor.

İYİLİK MARKETİ

Bornova Belediyesi’nin 2014 yılında hayata geçirdiği örnek projelerden biri olan ‘Dost Market’ büyüyor. 4 yılda 4 şubeye ulaşan Dost Market, 5.157 ihtiyaç sahibi aileye hizmet veriyor.

Odun bile var, daha ne olsun

Dost Market, Altındağ, Doğanlar ve Bornova Merkez’den sonra Çamdibi Bölgesi’nde açıldı. İhtiyaç sahibi aileler gıda ve temizlik malzemesi gibi temel gereksinimlerini istedikleri gibi seçip alabiliyor. Mutfak ihtiyaçlarından giyim ve temizlik malzemesine kadar, hatta kışlık odun bile Dost Market’te bulunuyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir