Mersin plajları turizme kazandırılıyor! Başkan Kocamaz 2’nci bayrağı göndere çekti

Mersin’in turizmini ön plana çıkarmak için çalışmalara 7/24 ara vermeyen Başkan Burhanettin Kocamaz, “Kızkalesi’nin ardından Susanoğlu Sahili’ne kazandırdığımız Mavi Bayrak’la, plajlarımızın ne kadar güvenli, temiz ve donanımlı olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış olduk” dedi

Mersin plajları turizme kazandırılıyor! Başkan Kocamaz 2’nci bayrağı göndere çekti

Mersin Büyükşehir Belediyesi göreve geldiği günden bu yana Mersin’i her alanda olduğu gibi turizm alanında da ön plana çıkarmak, doğal ve tarihi güzelliklerini tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla var olan potansiyelini en üste çıkarmak için çalışıyor. Turizmin en önemli öğelerinden biri olan sahiller, geçmişin izlerini taşıyan tarihi ören yerleri ve antik kentler,  kamp turizmine uygun hale getirilen Emirler Kent Ormanı ve İçmeler Mesire Alanı gibi turist çekebilme potansiyeli yüksek olan merkezler turizm için uygun hale getiriliyor. Mersin aynı zamanda 321 km’lik sahil şeridi ve eşsiz doğasıyla deniz, yayla, kültür ve spor turizminin gözdesi haline geldi. Tertemiz sahilleri, iklimi, doğası ve kadim tarihi ile son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Mersin, Büyükşehir Belediyesi’nin turizme kazandırdığı alanlarla vatandaşların tercih ettiği tatil kentlerinden biri halini aldı.

Sahil şehri kimliği

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’i sahil şehri kimliğine yakışır bir hale getirmek için sürdürdüğü çalışmalarının meyvelerini alıyor. 2017 yılında Kızkalesi Sahili için Mavi Bayrak alan Büyükşehir Belediyesi, Susanoğlu Halk Plajı için de Mavi Bayrak almayı hak etti. Mersin’in halk plajlarının temizliğini kanıtlayan ikinci Mavi Bayrağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz gerçekleştirilen törenle göndere çekti. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü olan Mavi Bayrak Büyükşehir Belediyesi’nin titiz çalışmaları sonucu Kızkalesi’nin ardından Susanoğlu Sahili’ne kazandırıldı.

Hedef 60 bayrak

Plajlar için temiz deniz suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerinin olanaklarını iyileştirmek, karadan denize ulaşan her türlü kirli akıntı ve denizden kıyıya vuran kirliliklere engel olmak sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimi temsil eden Mavi Bayrak artık Susanoğlu Sahili’nde dalgalanacak ve gerek yerli gerekse yabancı turistler gönül rahatlığı ile bu plajda tatil yapabilecek. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Mersin plajlarının standardını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ilerleyen zamanlarda Mersin’e toplamda 60 Mavi Bayrak kazandırmayı ve Mersin plajlarının tamamını mavi bayrakla taçlandırmayı hedefliyor. 2019’da ise Yapraklıkoy ve Kocahasanlı Halk Plajları’nı da Mavi Bayraklı hale getirmek için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Tarihi değerler gün yüzüne çıkıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirası koruma bilinci içerisinde hareket ederek, 2017 yılında sürdürülen arkeolojik kazı ve yüzey araştırma çalışmalarına toplam 630 bin TL maddi destek sağladı. Tarihi çağlardan günümüze kadar taşınan arkeolojik değerlerin Mersin turizmine kazandırılmasına destek olmak amacıyla sürdürülen 7 farklı kazı noktasına toplam 630 bin TL veren Büyükşehir Belediyesi sayesinde, tarih günışığına çıkmaya devam ediyor. Toroslar ilçesindeki Yumuktepe Höyüğü kazısına, Silifke Kalesi kazısı ve restorasyon çalışmalarına, Erdemli, Ayaş’ta bulunan Elaiussa Sebaste kazı çalışmalarına, Anemurium Antik Kenti kazı çalışmalarına, Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi’nde yer alan ve Neolitik, Helenistik, Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde sürdürülen kazılara, Silifke ilçesine bağlı Uzuncaburç beldesinin doğusunda bulunan Olba Antik Kenti’nde yürütülen kazılara maddi destek verdi. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek olan tarihi alanlara desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hem Mersin turizmine hem de tarihe destek oluyor.

Doğanın içinde sosyalleşecekler

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü Emirler Kent Ormanı, Çukurova Bölgesi’nin en fazla sosyal alana sahip tek kent ormanı olma özelliğini taşıyacak. Restoranlardan spor alanlarına, macera parklarından tiyatro amfilerine, çocuk oyun alanlarından kır kahvelerine kadar birçok sosyal alanı içinde barındıracak olan proje sayesinde Mersinliler keyifli bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. Mersin ve bölge illerin vatandaşlarına, açık havada huzurlu bir ortam keyfi sunacak olan Emirler Kent Ormanı, çeşitli peyzaj özellikleri, açık hava potansiyeline sahip doğal alanları, coğrafi konumu, orman dokusu, ulaşılabilirliği ve temiz havası ile Mersin halkı için büyük önem arz ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, bu hedefler doğrultusunda gelişmiş ülkelerin kent ormanı kavramlarını inceleyerek, bu kapsamda Emirler Kent Ormanı’nın inşasına başladı.

Yayla turizminin merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli’nin Sıraç Mahallesi’ndeki 800 metre rakımlı İçme Yaylası’nı sağlık turizmine kazandırdı. Şifalı yeraltı suyu nedeniyle ziyaretçilerin uğrak yeri olan 104 dönümlük İçmeler Mesire Alanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler ve kazandırılan sosyal alanlar ile yaz sıcaklarından kaçmak isteyen Mersinlilerin uğrak adresi oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçme Mesire Alanı projesinin özellikle sağlık turizmi açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Kocamaz, “Yıllardır İçme Yaylası’nda bulunan şifalı yeraltı kaynak suyunu içmek için aileleri ile buraya gelen yerli ve yabancı turistlerimiz var. Belediye olarak burayı ziyaret eden misafirlerimizin aileleri ile birlikte vakit geçirecekleri için bir alan oluşturmak istedik. İnanıyorum ki, bu alan ile beraber hem ziyaretçi sayımız artacak hem de sağlık turizmi açısından bölgemiz hareket kazanacak. Alanda ayrıca ziyaretçilerimiz için 200 çadırlık bir alan da yer alıyor” diye konuştu.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir